Не е изненадващо, че светът на смесените бойни изкуства е видял някои от физически най-големите бойци на планетата, така че нека видим най-големите гиганти, които някога са се състезавали в смесените бойни изкуства.

5. Боб Сап - Височина: 195,5 см - Тегло: 163 кг.

Наречен "Звярът" по очевидни причини, Боб Сап започва своята кариера през 2000-та година в "Pro Wrestling", но малко след това преминава в света на смесените бойни изкуства и се бие под знамената на Pride и кикбоксовата организация К-1.

Трениран под погледна на бившите шампиона на UFC Морис Смит и Джош Барнет, най-запомнящите се моменти на ринга за "Звярът" бяха през 2002-ра година. Тогава той записа победи над ММА легендата Минотауро Ногейра и над кикбокс легендата Ернесто Хуст.

По време на най-добрите си години той беше една от най-известните фигури в цяла Япония и това впоследствие му помогна да се появи в редица реклами, телевизионни програми о дори пусна свои собствен музикален албум.

4. Зулузиньо - Височина: 200,6 см - Тегло: 185 кг.

Синът на Вале тудо (стил на водене на борба без защитни средства) легендата Рей Зулу, боецът в супер тежка категория Зулузиньо е може би най-известен със загубата си за само 26 секунди от ММА легендата Фьодор Емелианенко, въпреки огромното несъответствие в размерите на двамата състезатели.

Зулузиньо за последно се състезава през 2010-та година, записвайки професионален ММА рекорд от 11-8, въпреки че твърди, че притежава рекорд от 38-0 (38 КО) в битки проведени по правилата на Вале тудо.

3. Акебоно - Височина: 203 см - Тегло: 250 кг.

Акебоно е първият човек извън Япония, който достига до Йокозуна, което всъщност е най-високият ранг в сумо борбата. Роденият в Хавай сумист прави прехода си към света на смесените бойни изкуства през 2004-та година под знамето на K-1.

За съжаление, подобно на други шампиони по сумо, неговият набор от умения не се адаптира успешно към ММА. Най-известеният му битка в К-1 беше срещу колегата му в тази класация Боб Сап. Двубоят беше гледан от 54 милиона зрители в новогодишната нощ на 2003-та година.

2. Хонг Мен Чой - Височина: 218 см - Тегло: 163 кг.

Шампионът на К-1 World Grand Prix от 2005-та година, "Техно Голиатът" Хонг Мен Чой премина от света на кикбокса към този на смесените бойни изкуства през 2006-та година, за да запише 16-секундна победа с ТКО над телевизионния водещ и ММА боец Боби Ологуин.

След като записа две поредни победи, Чой се изправи срещу Фьодор Емелианенко през 2007-ма година в Ню Йорк и въпреки ранното надмощие в срещата, той беше отказан по средата на първия рунд.

Няколко срещи след това Чой влезе в битка с бейзболистът от "Залата на славата" Хосе Кансеко, когото той весело преследваше по ринга, за да спечели с ТКО след малко повече от минута.

1. Гигантът Силва - Височина: 218 см - Тегло: 193 кг.

Пауло Сезар да Силва, известен най-вече сред ММА феновете с прякора "Гигантът Силва", е бивш баскетболист, играл за националния отбор на Бразилия по време на летните олимпийски игри през 1988-ма година.

Осъществявайки своя ММА дебют в Pride през 2003-та година, той буквално извисявайки се над всички опоненти, макар това да не му донесе голям успех, след като той завърши ММА кариерата си с незавидния рекорд от 2-6, записвайки победи само над сумо шампионите Акебоно и Хенри Сенториу.