45-годишната спортна звезда Брейди и 42-годишната Жизел Бюндхен потвърдиха раздялата си чрез изявления, публикувани в социалните мрежи.

Том написа в Instagram: "През последните дни съпругата ми и аз финализирахме развода си след 13 години брак. Стигнахме до това решение по взаимно съгласие и с благодарност за времето, което прекарахме заедно. Благословени сме с красиви и прекрасни деца, които ще продължат да бъдат център на нашия свят във всяко едно отношение. Ще продължим да работим заедно като родители, за да гарантираме, че те винаги ще получават любовта и вниманието, които заслужават".

Звездата от НФЛ призна, че раздялата им е била "болезнена и трудна".

Той добави: "Въпреки това си пожелаваме само най-доброто един за друг, докато отваряме нови глави в живота си, които тепърва ще бъдат написани. И любезно ви молим за уединение и уважение, докато се ориентираме в това, което ни предстои през следващите дни и седмици. Благодаря ви".

Междувременно Жизел призна, че звездното дуо се е "отдалечило едно от друго".

Тя написа в свое изявление: "Решението за прекратяване на брака никога не е лесно, но ние се разделихме и макар че, разбира се, е трудно да се премине през подобно нещо, се чувствам благословена за времето, което имахме заедно, и желая само най-доброто за Том".