Алиса Шмид е само на 19 години, но вече има десетки хиляди фенове и е сред най-популярните лекоатлетки в Германия.

Причината затова е не само обещаващият талант на Шмид, а и неземната ѝ красота. Алиса я демонстрира най-вече в своя акаунт в Instagram, a всичко това доведе редица международни сайтове и редица фенове на леката атлетика да я обявят за най-сексапилната лекоатлетка в света.

Доказателство за големия потенциал на Шмид на и извън пистата е фактът, че тя вече има подписани спонсорски договори с големи компании като Puma.

Красавицата е една от най-талантливите състезателки на 400 метра в Германия и вече има няколко медала от големия състезание за юноши и девойки като среброто в щафетата 4х400 на Европейското до 20 години през 2017-а.

Но Алиса е дори по-известна заради наистина зашеметителната си красота. Последователите ѝ в Instagram вече са 185 хиляди души.

"Започнах моя профил в Instagram преди няколко години, но не планирах нищо. Всичко се получи естествено", обясни атлетката своята онлайн популярност.

"Публикувах снимките сама. Бяхме на ваканция и се забавлявах да снимам", обясни хубавицата, имайки предвид ваканция със своя приятел, състезателя по кану Фреди Рихтер.

От една страна, Шмид признава, че се радва на факта, че снимките са я направили популярна и са ѝ дали възможността да работи и като модел. От друга страна обаче нейното желание е хората да се възхищават повече на качествата ѝ на пистата.

"Искам да получа повече признание за спорта, отколкото за вида ми", категорична е Алиса.

Тя обаче е наясно, че спортът е до време и кариерата на модел, профилът в Instagram и университествата диплома ще подобрят бъдещето ѝ.

"Не правя кариера само в спорта. Планирам да направя доброволна социална година в Потсдам и да започна като студентка през октомври. Атлетиката не може да те държи финансово независима, което е нечестно, но трябва да се примиря."

Алиса прекарва свободното си време с приятели, обича да гледа телевизионни сериали и да пътува.