С много суперлативи и голяма статия на водещата си страница, сайтът на Световната атлетическа асоциация отразява състоялия се в неделя Wizz Air София маратон. Под заглавие "Хапилина и Сбаи счупиха рекордите на трасето в София" е описано подробно станалото по улиците и булевардите на българската столица.

"Виктория Хапилина и Юсеф Сбааи стъпиха на върха в маратона Wizz Air в София в неделя, спечелвайки състезанието от веригата на световната атлетика с бронзов етикет с подобрени рекорди на трасето - съответно 2.27:57 и 2.3:03 часа", пишат авторите, след което изключително подробно обрисуват борбата и при жените, и при мъжете в столицата на България.

Специално внимание е отделено на финала с двамата завършили ръка за ръка мароканци. 

"Състезанието при мъжете беше още по-оспорвано, тъй като мароканският тандем Юсеф Сбаи и Радуан Нуини финишира с равно време, но измервателната уредба отсъди победата с една стотна от секундата на Сбаи. Двамата "отвориха" огромна разлика пред останалите в последните 10 километра, а резултатът им е рекорд на трасето, което от миналата година е ново за маратона на София. Холандецът Мохамед Али завърши трети за 2.16:21 ч., кениецът Дънкан Коеч зае четвъртото място, изпреварвайки с 40 секунди Владислав Прамау от Беларус. Друг кениец – Джонатан Майо, който пристигна с най-добър личен рекорд в София, но се състезаваше за първи път от пет години – сега остана шести с 2.22:32 ч", завършва информацията си от България сайтът на световната атлетика www.wordathletics.org.