Националният отбор на България по ръгби постигна трета поредна победа в групата си, като се наложи над тима на Словения с 39:19. Преди това българският тим победи последователно Малта и Израел.

Отборът е на второ място в Европейската конференция - Юг с 13 точки, като изостава само от лидера Израел, който има шест точки бонус, но приключи с мачовете си.

Тимът на френския селекционер Ромен Балмис започна силно мача и поведе със 7:0 след есе на Людовик Трайков и допълнителни точки на капитана Петър Николов. 

Българският отбор отбеляза есе и в 23-ата минута, но хърватският съдия не го зачете, защото видя пас напред, който е забранен в спорта. Веднага след това Анатоли Анянву, който играе за лондонския Ричмънд, направи второ есе за домакините. Малко преди края на първото полувреме Ивайло Иванов направи трето есе и България повече с 22:7. 

През втората част любимецът на публиката Ивайло Иванов направи още две есета, като осъществи хеттрик по този начин, а Анатоли Анянву също реализира още едно есе за крайното 39:19.

България направи общо шест есета в мача, като заслужи и бонус.

"Днес направихме много грешки и имахме късмет. След две седмици в Кипър ще е съвсем различен мач, като трябва да коригираме грешките си", коментира Балмис след мача.

Последният мач на България в групата е гостуване срещу Кипър след две седмици.