Марк Алън се класира за полуфиналите на силния турнир от "Тройната корона" в снукъра Мастърс, след като преодоля Марк Селби с 6-5 фрейма. След като надви друг четирикратен световен шампион със същия резултат на старта в лицето на Джон Хигинс, "Пистолета" отново отстреля голямо име, за да намери място в последните четири на надпреварата.

Северноирландецът изоставаше с 1-4 след силна игра на "Веселяка" в първите пет фрейма, в които състезателят от Лестър обаче направи направи само един халф-сенчъри брейк от 82 точки в четвъртата партия. В третата Алън направи максимум от 147, негов трети в кариерата, и втори на турнира, след като Дзюнхуей Дин реализира такъв при загубата си от седемкратния шампион Рони О'Съливан.

Шампионът от 2018 спечели четири безответни фрейма от 1-4, като направи серии от 56 и 103 точки. 55 от страна на Селби обаче докараха нещата до решителна 11-а партия, в която Алън запази хладнокръвие и с брейк от 51 пункта спечели фрейма със 74-46 точки. За място на финала "Пистолета" ще се изправи срещу Али Картър, който детронира шампиона от последното издание Джъд Тръмп след драма и 6-5.

В другия полуфинал един срещу друг се изправят Рони О'Съливан и Шон Мърфи.