Стотици на откриването на третия Фотосалон "Старт Фото София"

Стотици любители на фотографията се събраха за откриването на третото поредно издание на международния Фотосалон „Старт Фото София“. Сред тях бяха редица олимпийски, световни и европейски шампиони, хора на културата и изкуствата, журналисти и общественици.

Кратко приветствие към присъстващи отправи министърът на спорта Красен Кралев, който връчи приза в раздел „Спорт“ на победителя Цончо Балканджиев, съобщава sofia2018.bg.

Заместник кметът на София д-р Тодор Чобанов предаде поздравителен адрес от кмета Йорданка Фандъкова и говори за значението на подобни инициативи, преди да награди част от призьорите. Той изтъкна факта, че това издание на фотосалона преминава под егидата на София – Европейска столица на спорта и в него над 270 участници показват над 3000 снимки.

Както и в предишните две години и сега проявата е под патронажа на Столична община в партньорство с Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP), Национално сдружение фотографска академия България "Янка Кюркчиева", Международната федерация по борба и Европейския съюз по борба.

Събитието е единствено по рода си в България поради наличието на раздел „Спорт“, който е важен и с оглед признанието, което получи София да бъде Европейска столица на спорта през 2018 година.

„Идеята на екипа на „Старт фото“ със спортната тема в толкова престижен салон е да покажем, че спортът и културата вървят ръка за ръка. Присъствието на подтемата „Борба“ в първия фотосалон бе свързано и с битката, която най-древният спорт води за оставането си в програмата на олимпийските игри,“ твърди доайенът на спортната фотография у нас Бончук Андонов, основен двигател в организирането на фотосалона.

И тази година изложбената част е представена в галерията на Националната художествена академия и отново най-добрите отново са отличени с плакети и награди. От близо 3000 фотографии бяха избрани 287, от тях са изложени най-добрите 130.

Фотосалонът е открит за посетители до 8 септември.

Свързани материали

  • Фотоизложба „Спортът е за всички“ краси Моста на влюбените Фотоизложба „Спортът е за всички“ краси Моста на влюбените
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
фотоизложба

Други спортове