В истински празник на художествената гимнастика се превърна първият турнир Маgic Cup 2019. Участие в надпреварата взеха повече от 800 участници във всички възрастови групи от мини до жени.

Състезанието беше организирано от клуб „ТЕА Денс” и Теодора Граматикова, които получиха прекрасни отзиви от доволните гимнастички и гостите на турнира в Горна Малина. Повечето от тях сравниха турнира с мини Световна купа за деца.

Фирмите-спонсори се погрижиха всеки състезател, треньор и съдия да бъде зарадван с подарък, а това се отрази на всички – усмивки и позитивна атмосфера.

 Залата в Горна Малина беше пълна и в трите състезателни дни на Маgic Cup 2019.

„Благодаря на всички, които се отдадоха на идеята за този турнир, на моето семейство, на моя екип от треньори, на всички доброволци, на всички фирми, които ни подкрепиха, на водещия, на главното съдийско ръководство, на Християна Тодорова, Ирина Чернева и секретаря Ели Дукозанова. Благодаря на невероятния водещ Олег Орфеев, който направи състезанието един празник за децата и не на последно място благодаря на всички клубове-участници, които се включиха в надпреварата”, сподели Теодора Граматикова.

Турнирът по художествена гимнастика Magic Cup 2019

източник: Личен архив

На официалното откриване в събота екипът на „ТЕА Денс” посрещна президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която даде вдъхновяващ старт на състезанието за всички. Раева даде много висока оценка за нивото  и организацията на турнира.

Златно присъствие от гости не приключи с Илиана Раева. Сред гостите бяха още Ренета Камберова и десетте герои от нейната кампания „Мисия спорт за любимите герои“, Християна Тодорова, бронзова медалистка от Олимпиадата в Рио, Таня Стоянова – директор на национална спортна база и треньор на ансамбъла, донесъл бронзовите отличия от Атина’2004. Сред гостите беше и Ангел Жиланов – кмет на община Горна Малина и генерален спонсор на събитието.

Въпреки че това беше едва първото издание на турнира, той се отличи с изискван стил, добра организация и любов, личаща от всеки детайл в залата.

В екипа, осъществил този празник, се включиха още Цветелина Атанасова, Танита Ненкова, Полина Пенева, Латина Цветанова, Петър Петков и главният мениджър на турнира Явор Димитров. Главен съдия на надпреварата беше Християна Тодорова.

Турнирът по художествена гимнастика Magic Cup 2019

източник: Личен архив