Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи почетен плакет на ММС на плувеца Йосиф Миладинов. Младият ни състезател постигна исторически успех на Европейското първенство в Будапеща (Унгария), където спечели сребърен медал на 100 метра бътерфлай. Отличието е първо за страната ни при мъжете от континентални шампионати на 50-метров басейн. 

Министър Кузманов поздрави Миладинов за блестящото представяне във финала. 17-годишният олимпиец стана първият българин преодолял дистанцията за по-малко от 51 секунди. Пловдивчанинът стигна до среброто с време 50.93 секунди.

Андрей Кузманов пожела на Йосиф Миладинов успешна подготовка за наближаващите Летни олимпийски игри в Токио. Талантът сподели, че до най-големия спортен форум ще тренира в Благоевград и в Национален спортен комплекс “Диана”.

Спортният министър връчи почетен плакет на ММС и на главния мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски. 

На срещата присъства и президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев, който изрази своето задоволството, че до момента страната ни има пет квоти за японската столица. Освен Йосиф Миладинов ще плуват още Антъни Иванов, Калоян Левтеров, Любомир Епитропов и Диана Петкова.