В петъчната вечер стартира големия международен турнир по футбол на маса (джаги) в София - Sofia Grand Masters 2017. 

Той беше открит официално с демо мач между представителите на медиите и младежките състави на България и Германия.

В двубоите участие записа и редакторът на Gong.bg - Николай Пашкуров, който записа победа и поражение в срещите, но остави повече от добри впечатления на състезатели и зрители.

Той се тръгна от събитието с грамота за отличното си представяне в срещите.

В Sofia Grand Masters 2017 ще вземат участие представители на всички клубове по джаги в страната, както и десетки състезатели от над 15 държави от цял свят - Сърбия, Германия, Австрия, Белгия, Италия, Швейцария, Румъния, Чехия, Унгария, Гърция, Турция, Иран, Словакия, Русия и др. Регистрираните играчи вече са над 120.

Официален домакин и организатор на състезанието за втора поредна година е СК „Джагоарс” – най-големият клуб по джаги в България.

В рамките на турнира – в съботния ден от 17:00 часа - съвместно с Международната и Немската федерация по футбол на маса (джаги) - DTFB и ITSF ще се проведе и първото издание на официалната отборна купа за младежи - ITSF Junior Cup 2017, в която участие ще вземат отборите на България, Германия и Румъния.

Всички любители на джагите могат да посетят събитието, което ще продължи до 8 октомври в Спортен бар Академията (бул. Тодор Александров №64, Кино Арена запад, ниво -2).


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.