Бившата националка и настоящ треньор Магдалена Христова подчерта, че турнири като предстоящия „Децата на София“ са много важни за младите хора, тъй като спортът възпитава у тях дисциплина, самодисциплина и труд, калява физиката, психиката и волята – качества, необходими за успех във всяка област. На 25 април /събота/ атлетическата надпревара ще се проведе поредното издание на турнира.

Състезанието е за момичета и момчета в различни възрастови групи и ще бъде на Националния стадион „Васил Левски“ от 10.00 часа. Досега заявка за участие са подали над 530 деца, но записванията продължават до събота. В програмата за турнира са предвидени състезания на 60 м, 100 м, 300 м, 600 м, 800 м, скок дължина, скок височина и гюле. 

Призьорите във всички дисциплини ще бъдат наградени с купи, медали и брой на списание „Атлетика”.

Организатори на турнира са СК Приорити спорт и БФЛА. Историята на турнира „Децата на София” датира от 2007 г. и негов основател е спортен клуб Юниверсал, който се грижи за организацията до2011 г. включително. През 2012 г. състезанието вече се поема от Магдалена Христова, треньор в СК Приорити спорт, бивша национална състезателка на скок дължина и на 100 м. Тя обогатява традицията като от 2014 година „Децата на София“ вече има 2 издания годишно, съобщава pressclubbg.com.

„Тази година за първи път въвеждаме такса за участие. За децата до 10 г тя е 5 лв, а за децата над 10 г., които не са картотекирани в БФЛА - 7 лв. Участниците в турнира са от над 30 града, което е едно малко републиканско първенство. Ще се включат деца и от Варна – за най-малките има само 2 състезания в годината, затова треньорите и родителите използват всяка възможност да доведат своите възпитаници. Това, което мен най-много ме радва, е нарастващия брой на желаещите да спортуват лека атлетика всяка година”, обобщи Магдалена Христова.