Марк Алън е новият шампион на PTC Bulgaria Open, след като бе безапелационен в мачовете си в зала „Универсиада“ в София. Северноирландецът спечели на финала на турнира с 4:0 фрейма срещу Райън Дей, като по този начин си гарантира шампионския чек от 25 хиляди евро. Финалът бе ръководен от българския съдия Десислава Божилова.

Това е първият трофей за Алън от август 2014 година, когато той триумфира на „Paul Hunter Classic“. След 15 месеца пауза Пистолета завоюва поредната си титла. Успехът на Алън в София му дава възможност да участва на престижния турнир "Шампион на шампионите", който ще се проведе между 10 и 15 ноемрви в Ковънтри.

Марк Алън демонстрира много силна игра през целия турнир, а затвърди добрите впечатления на финала, където започва с две серии от 65 и 76 точки, за да поведе с 2:0.

Марк Алън направи нов халф-сенчъри брейк от 56 точки в третия фрейм, но те не бяха достатъчни и се стигна до надлъгване. В крайна сметка късметът се усмихна на северноирландеца в един от най-заплетените му фреймове в София и успя да поведе с 3:0.

В четвъртия фрейм Марк Алън разчисти цветовете до розова и си осигури крайния успех в турнира.