Девет заслужили спортисти бяха назначени в Центъра за елитен спорт на Българската армия на официална церемония днес, която се проведе в присъствието на министрите на отбраната и на младежта и спорта - Николай Ненчев и Красен Кралев.

След днешната церемония към редиците на Българската армия се присъединиха Станилия Стаменова – кану-каяк, Георги Вангелов – борба, Джанан Манолова – борба, Мирослав Киров – борба, Владимир Илиев – биатлон, Даниел Асенов – бокс; Станимира Петрова – бокс, Йордан Йовчев – спортна гимнастика, Момчил Караилиев – лека атлетика.

Центърът за елитен спорт цели да подпомага спортисти с доказани резултати в световни първенства и олимпийски игри (медалисти и финалисти), както и млади и талантливи спортисти, които наред с военната си подготовка, да продължат своята тренировъчна и състезателна дейност за постигането на високи спортни резултати.

В него се назначават спортисти - военнослужещи и цивилни служители, по индивидуални олимпийски спортове и/или по спортове с военно-приложно значение и отговарящи на критерии, одобрени от Министерството на младежта и спорта и Министерството на отбраната. /БГНЕС