Щангистът Стилян Гроздев бе отличен като „Спортист на месеца“ в традиционната журналистическа анкета на Пресклуб България.

Европейският вицешампион по вдигане на тежести в кат. 62 кг е получил 14 гласа в анкетата за март, с 10 повече от гимнастичката Катрин Тасева и далеч пред останалите представители на другите спортове.

Това е първо подобно отличие за талантливия щангист от Русе, който на европейското в Букурещ остана на косъм от златото.

Стилян получи приза, заедно с ваучер за уикенд за двама, осигурен от Пампорово. Гроздев бе придружен от своя баща, който от години живее и работи в Германия, заедно с останалите 4 братя на Стилян – всичките спортисти.

„Благодаря за признанието, това отличие значи много за мен, особено в конкуренцията на представители на традиционно силни български спортове. Това беше моя първи медал при мъжете и той бе постигнат много трудно. Аз дадох всичко от себе си – в изхвърлянето например вдигнах 9 кг повече от миналогодишния ми върхов резултат, което бе огромно изпитание за мен. Поради това ми тежи, че част от коментарите за нашето представяне бяха негативни и се опитаха да подценят това, което направихме в Румъния. Искам да спечеля още два медала тази година – на световните първенства при младежите и при мъжете. Тепърва предстои да сменя категорията, тъй като съм доста висок за кат. 62 кг, но изчакваме обявяването на промените и последните решения на Международната федерация. Искам отново да благодаря на личните ми треньори в Русе Кристина и Радослав Атанасови, на старши треньора на националния отбор Иван Иванов, който е истински пример за мен и на доктора на нац. отбор Иван Иванов,“ заяви Стилян Гроздев при получаването на приза.