Световният 1 в снукъра Марк Селби се поздрави с победа с 6:5 фрейма над петкратния световен шампион Рони О'Съливан в демонстративния двубой от серията "Efbet Eleven 30" в зала "Универсиада" в София тази вечер.

Срещата беше оспорвана, а двамата предложиха страхотно шоу на зрителите. Най-големите в този спорт играха до победа с 6 фрейма, като всеки състезател имаше по 30 секунди за удар. 

Мачът започна равностойно, но в средата на първия фрейм Марк Селби взе нещата в свои ръце и взе първите два фрейма.

Рони О'Съливан се концентрира и набързо стопи разликата, като дори изглеждаше, че ще изравни, но в средата на четвъртия фрейм, след негова грешка Селби го надхитри и поведе с 3:1.

Рони обаче не се предаде и закова съперника си със сенчъри брейк от 133 точки, след който изравни до 3:3.

Световният шампион за 2016 година Селби отново поведе, но О'Съливан направи добра серия и стигна до 5:4, като по всичко изглеждаше, че той ще стигне до победата.

В последните два сета обаче последва нов обрат и Марк Селби категорично взе купата с крайния резултат от 6:5.

Трофеят на победителя беше връчен специално от кмета на столична община Йорданка Фандъкова. Съдия на шоуто бе небезивестната Михаела Таб, която предивзика също толкова бурни реакции, колкото самите играчи.

Двамата играчи утре се отправят към Пловдив, където феновете на снукъра ще могат да се насладят на още един зрелищен сблъсък в зала "Колодрума" от 20 часа.