Марк Селби и Дзяхуей Съ спечелиха първите сесии на 1/8-финалите си от Световното първенство по снукър, което се провежда в Шефилд, Великобритания.

Четирикратният първенец на планетата Селби дръпна на Гари Уилсън с 5-3 след оспорвана битка. "Веселякът" на два пъти излизаше напред в резултата в началото, преди шампионът от Германския Мастърс да отговаряше на свой ред със спечелена партия. Уилсън дори поведе с 3-2, но загуби последните три фрейма от сеанса.

От своя страна Съ отвори комфортна разлика пред Робърт Милкинс и води с 6-2. 20-годишният китаец, който на старта елиминира намиращия се в страхотна форма победител в турнира от 2005 Шон Мърфи с 10-9, има добри шансове да намери място сред четвъртфиналите, където го чака един измежду Антъни Макгил и Джак Лисовски. Шотландецът има убедителен аванс от 7-1 след първата сесия на двубоя си с "Джакпота", като втората е този следобед от 16:30 часа българско време, когато Селби и Уилсън също подновяват сблъсъка помежду им.

Gulliver/GettyImages
9 снимки

От 12:00 часа наше време Кайрън Уилсън и Джон Хигинс излизат за първия си сеанс от втори кръг, като ще са отново на масата и по-късно вечерта. Това ще е единственият двубой днес от 12:00, след като действащият шампион Рони О'Съливан се класира за 1/4-финалите, спестявайки си една сесия, след разгрома над Хосеин Вафаеи с 13-2. От турнира вчера отпадна световният първенец от 2010 Нийл Робъртсън, който загуби от дебютанта Джак Джоунс със 7-13.