Мажоретка е мечтаната работа за много момичета, особено в САЩ, където мажоретките са на особена почит. За танцьорките на Вашингтон Редскинс обаче работата се превръща в истински кошмар.

"Ню Йорк Таймс" избухна с новината, че момичетата от отбора по американски футбол са били задължени да правят компания на подбрани спонсори в нощен клуб по време на скандална фотосесия в Коста Рика.

Случилото се е през 2013-а, когато мажоретките на Редскинс участват във фотосесия в курорта Осиентал Гранд Папагайо. Там те трябва да се снимат голи над кръста, нарисувани с бодипейнтинг.

Само че за фотосесията, от футболния клуб са поканили свои спонсори, които да наблюдават разголените момичета.

След 14-часов работен ден, директорът на отбора нарежда на 9 от 36-те мажоретки да придружат спонсорите в нощен клуб и да празнуват с тях. Самите мъже дори са подбрали деветте момичета.

"Не са ни насочили пистолети към главите, но за нас  бе задължително да отидем. Не бяхме попитани, бяхме накарани."

До секс не се стига, както пет от дамите, останали в анонимност, разказват пред вестника. "Не е правилно да изпращаш мажоретките с чужди мъже, които момичетата не искат. Но за съжаление не мисля, че нещо ще се промени докато не се случи нещо ужасно. Докато някое момиче не бъде малтрерирана или изнасилена", споделя една от тях.

От Вашингтон Редскинс, трикратен носител на Супербоул, мигновено отхвърлиха обвиненията. Стефани Джоджокиан, която е дългогодишна директорка и хореографка на мажоретките, заяви: "Никого не сме карали да ходи. Аз съм 'мама мечка' и се грижа за всички, не само за мажоретките. Ние сме голямо семейство."

От клуба публикуваха и официално заявление: "Работата на нашите мажоретки е да посещават нашите войски в чужбина и да подкрепят нашия отбор на терена. Работата им прави клуба и феновете ни горди."

От НФЛ пък не виждат отговорност в себе си. "Не е задача на лигата да контролира как клубовете се отнасят със своите мажоретки", заяви говорителят на лигата.