Шампионът на Москва Новатор спечели силния международен турнир по плажен футбол Varna International Beach Soccer Cup 2018. Руснаците срещнаха днес румънския първенец Уест Дева в своеобразен финал, след като двата тима записаха по две победи досега.

Мачът бе изключително оспорван и интересен, като в крайна сметка Новатор спечели с 5:2. В останалите си двубои московчани биха английския шампион Силесия с 4:1 и домакинаи носител на титлата в България МФК Спартак (Варна) с 6:3. Уест Дева е на второ място в крайното подреждане, след като надигра варненци с 6:1 и англичаните с 9:5. Шампионът на страната ни остана с бронзовите медали, след като успя да надиграе Силесия със 7:5 в първия ден на надпреварата, която се проведе на плажа във варненския квартал "Аспарухово".

Освен купите, бяха раздадени и три индивидуални приза. Вратар №1 стана Андрей Поул от Уест Дева, съотборникът му Мачи стана голмайстор на турнира с осем гола, от които четири със задни ножици, а Рустам Шахмелян от Новатор е MVP (най-полезен състезател).

Всички участници останаха изключително доволни от проведения турнир и условията във Варна и изразиха надежда догодина той отново да се проведе.

Съорганизатор на проявата е Община Варна, а самият турнир е част от кампанията на града за Европейски град на спорта през 2019 г.