Легендата в снукъра Рони О'Съливан спечели рекордна осма титла от Шампионата на Обединеното кралство, след като победи Дин Дзюнхуей с 10-7 във финала на надпреварата в Йорк. С този успех Ракетата вече има 22 титли от Тройната корона, трите най-престижни турнира в света на снукъра - Световното първенство (7), Мастърс (7) и Шампионата на Обединеното кралство (8).

О'Съливан също така държи рекорда за най-млад и най-стар шампион в надпреварата, където той печели първата си титла през 1993 година, когато е на 17 години, а освен това закръгли на рекордните 40 своите ранкинг титли.

Публиката в зала „Барбикан“ видя много интересен финал, като Дин на няколко пъти навакса изоставане във фреймовете, за да изравни за 4-4, 5-5 и 7-7. Все пак О'Съливан взе заключителните три фрейма и си осигури чек за 250 000 паунда от наградния фонд. "Исках да играя с изчистена глава, ако загуба, да накарам Дин да си заслужи победата. Публиката е многобройна тук, исках да им дам това, за което са платили. Кръв, пот и сълзи на масата. Дадох всичко от себе си", сподели О'Съливан след финала.

„Постоянно си мисля как годините напредват, как в някакъв момент ще трябва да спра. Но смятам да продължа, докато колата не се разпадне“, допълни най-великият снукър играч в историята, който утре навършва 48 години.