Рони О'Съливан победи Джон Хигинс в демонстративен мач по снукър, игран пред над 1000 зрители в зала "Колодрума" в Пловдив. 7-кратният световен шампион О'Съливан надделя с 5:3 фрейма. 

Преди двамата да се изправят един срещу друг, те изиграха и един фрейм на двойки, като Велиан Димитров партнираше на О'Съливан, а Максим Костов бе в отбор с Джон Хигинс. Този дуел бе спечелен от тандема Хигинс и Костов след впечатляващ брейк от 92 точки на шотландеца. 

В същинския двубой между О'Съливан и Хигинс, който бе във формат до спечелването на 5 от възможни 9 фрейма, "Ракетата" взе първата част, а след това записа и сенчъри брейк от 103 точки, за да поведе с 2:0.

Хигинс отговори със серия от 87 точки, за да намали изоставането си до 1:2, но в следващата партия О'Съливан отново се възползва от своите шансове и възстанови аванса си от два фрейма преди почивката. 

След паузата Джон Хигинс бе по-концентриран и изравни до 3:3 след два поредни добри брейка, съответно от 76 и 90 точки .

В седмия фрейм Рони О'Съливан обаче първи получи възможност за серия и записа втори сенчъри брейк от 110 точки, а след това спечели и следващата партия, за да се поздрави с крайния успех - 5:3 фрейма. 

Победителят получи специална купа, която му бе връчена от кмета на град Пловдив Костадин Димитров. 

В събота Хигинс и О'Съливан ще изиграят още един демонстративен мач в зала "Левски София" в столицата.