Звездата в американския футбол Джош Гордън даде разтърсващо интервю за списание "GQ", в което говори за своето ужасяващо минало, свързано със зависимост от наркотици, довело до край на физическите му сили.

Един ден с мач в него за 26-годишния състезател на Кливлънд Браунс е преминавал така: "Напусках хотела на отбора рано сутрин и до закуска се прибирах у дома. Там имах моя малък ритуал. Имаше марихуана, алкохол и след това отивах на мач." Освен това той е празнувал след всеки мач. "Независимо дали спечелим или загубим."

Гордън бе най-успешният ресийвър в НФЛ за сезон 2013/14, но през миналата година бе в специална клиника, за да лекува зависимостта си от наркотиците.

Всичко е започнало още в седми клас. В близост до училището си Гордън взима ксанакс и пуши "трева". "Изхвърлиха ме от класа заради ксанакс, защото вместо половин доза взимах цялата. Бях като препариран на чина, другите деца се смееха. Когато учителят се обърнеше, просто вдигах ръка и питах, дали мога да отида до тоалетна. Определено бях извън контрол."

Тази зависимост продължава по време на цялата му кариера. На въпрос колко мача е изиграл под влияние на наркотици, Гордън отговаря: "Всеки мач. Най-вероятно всеки мач в моята кариера."

В един момент идва моментът на осъзнаването, в който Гордън си казва: "Ако продължаваш така, ще умреш. Ще се самоубиеш". От сезон 2014/15 футболистът е с наказание заради употребата на наркотици и не бе играл в НФЛ. В 13-ата седмица на този сезон обаче той направи завръщането си за Браунс, които все още нямат победа.