Раева постави начало на "Sofia cup"

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева откри официално осмото издание на международния турнир по художествена гимнастика "София къп", който започна във вторник в "Арена Армеец".

Раева приветства всички гимнастички и треньори и пожела успех на всички състезателки в тазгодишната надпревара. Турнирът е съпътстващ Световната купа в София, която ще се проведе в 30 март до 1 април.

"За мен е удоволствие, че за осма поредна година София е домакин на международен турнир по художествена гимнастика. Тази година имаме рекордните 40 гимнастички при жените. От петък започва Световната купа, а България е домакин и на световното първенство по художествена гимнастика през септември. Пожелавам успех на всички", каза Илиана Раева.

В церемонията по откриването участваха още трикратната световна шампионка, вицепрезидентът на БФХГ и президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика Мария Петрова, Евангелия Трикомити, супервайзър на турнира, и други.

В турнира при жените за отличията спорят общо 38 гимнастички, а при девойките ще участват около 90 гимнастички. 

Главен съдия на международния турнир е Даниела Велчева, а за България сред съдиите е Християна Тодорова. 

Входът за зрителите за международния турнир е свободен./БТА

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика Илиана Раева

Други спортове