Раева откри международния турнир по художествена гимнастика

Рекордните 26 държави участват в международния турнир по художествена гимнастика "Sofia cup", който започна днес в "Арена Армеец".

Официално надпреварата беше открита от президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. "За мен е удоволствие, че за поредна година София е домакин на международен турнир по художествена гимнастика. Тази година имаме рекордните 26 държави. През тези два дни ще станем свидетели на един истински празник на художествената гимнастика. Надявам се, че най-добрите ще спечелят.

Пожелавам на всички успех", заяви Раева. Официални гости на церемонията по откриването бяха вицепрезидентът на БФХГ и вицепрезидент на Техническия комитет на европейския съюз по гимнастика Мария Петрова, която е и главен съдия на турнира, Евангелия Трикомити - супервайзър на турнира, както и Деспа Каталиева - зам. главен съдия на състезанието.  В надпреварата ще участват 51 гимнастички - 31 девойки и 20 жени. В надпреварата при ансамблите - девойки конкуренция на българките - Мария Спасова, Бояна Гелова, Галатея Герова, Биляна Писова и Биляна Везирска ще са съставите на Естония, Азербайджан, Швейцария, Чехия, Австрия, Норвегия, Турция, Сърбия, Япония, Русия, Италия, Беларус, Унгария и Украйна.

 В индивидуалната надпревара при жените страната ни ще бъде представена от талантливите Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова, както и от Вая Драганова, Елизабет Йовчева и Вероника Любчова при девойките.  България също ще има две представителки на съдийските маси - "златните" Силвия Митева - Янева и Християна Тодорова.  По програма днес ще бъдат определена победителката в многобоя при девойките. Ансамблите - девойки ще направят първо изиграване на съчетанието си с бухалки, а жените ще представят съчетанията си с обръч и топка. Входът за зрителите в "Арена Армеец" е свободен./БТА

Свързани материали

  • Раева с оригинална изненада за новите златни момичета Раева с оригинална изненада за новите златни момичета
  • Раева: Нашият ансамбъл е приятната изненада на сезона Раева: Нашият ансамбъл е приятната изненада на сезона
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика Илиана Раева

Други спортове