Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева бе особено развълнувана, след като бе отличена с най-високото държавно отличие „Венец на победителя“ за изключителните ѝ заслуги към родния спорт. „Златното момиче“ благодари за признанието на спортния министър Красен Кралев, на целия си екип, с който неуморно се труди в последните години и отсече, че се гордее, че е избрала пътя на спорта. 

"Благодаря на министър Красен Кралев, за честта да бъда наградена с най-високото държавно отличие за спортни постижения “Венец на победителя”!
Обичам много работата си, влагам цялото си сърце и отговорност, мечтая смело и съм дръзка в желанията си за просперитета на българската художествена гимнастика, постигнах много от мечтите си, но това нямаше да е възможно без подкрепата, усърдието и любовта на хората, които са до мен всеки ден в офиса и залата! Тази изключителна награда е и тяхна! На треньори, състезатели и колеги! Благодаря им! Те знаят, че много ги обичам!", започва емоционално Раева в профила си в една от социалните мрежи.

"За мен беше истинско щастие и чест, да бъда сред най-големите спортисти и треньори от миналото и настоящето тази вечер! Гордея се, че съм спортистка! Респект, министър Кралев, за уникалната Ви инициатива всяка година да почитате най-големите в спорта от миналото и настоящето. Браво и на спортния тотализатор за раздадените парични награди всяка година на най-заслужилите! Благодаря за признанието", пише още бившата гимнастичка. 

Припомняме, че в "Нощта на шампионите" националният ансамбъл бе избран за Отбор на 2018 година.

Грациите блестят в Нощта на шампионите