Да си мажоретка в американските спортове изглежда като една страхотна, забавна и бляскава работа. Със сигурност обаче, не и доходоносна професия, поне в Националната футболна лига (NFL).

Оказа се, че професия "Мажоретка" представлява много тежък физически труд, отнема много време, а парите изобщо не са достатъчно.

На терена феновете виждат само лъскавата част от хубавиците. Те обаче са в стриктен режим, задължително отговарят на определени изисквания, и много от тях плащат за всичко около външния си вид сами. Тренировки има през цялата година, дори когато футболистите са в почивка.

Всеки отбор сам определя заплатата на мажоретките.

Сиатъл Сийхоукс например им плаща по 10 долара на час, плюс извънредните часове. Повечето клубове обаче плащат на мач - Сан Диего дава по 75 долара, Балтимор - 100, Оуклънд - 125, а Далас - 150.

Така, една мажоретка получава между 750 и 1500 долара за целия сезон...

Разбира се, красивите танцьорки изкарват по някой допълнителен долар от други изяви, както и от календари и фотосесии, които правят ежегодно. Работата има и приятни добавки като безплатни билети и други неща от клуба.

Понякога, макар и в редки случаи, от терена тръгва и кариерата им в шоубизнеса. Кои са най-успешните мажоретки, пробили нагоре, очаквайте скоро в GONG.BG!

Да не забравяме все пак, че професия "мажоретка" е призвание, но и само почасова работа, и повечето хубавици имат и основна професия, много от тях - висококвалифицирана.