В оспорвана надпревара в девизия “Продакшън” и изгубени 12 секунди, в резултат на проблем с оръжието, тазгодишният ни републикански шампион в стрелбата Росен Христов отново показа завидна форма и завоюва първото място в едно от престижните международни състезания по динамична стрелба за годината – шампионатът в Гърция “Karditsa Cup” – 2017.

Тази победа на Росен Христов донесе и златен президентски медал на Регион България, което издигна страната ни в годишната ранг листа на IPSC.

Сцените в трето ниво, където се състезава българинът, бяха изключително предизвикателни. Това беше “генерална репетиция” за състезателите преди  Световното първенство във Франция през август тази година и затова трудността на състезанието беше вдигната до световно ниво.

Други двама български състезатели превзеха дивизия “Стандарт” – Иван Стоев грабна златото, а Димитър Мангъров завърши втори в същата дизивия.

Мач директор на “Karditsa Cup” – 2017 беше Стефанос Херополус, един от най-уважаваните международни съдии.

Росен Христов е многократент републикански шампион на България и е сред най-добрите 10 стрелци на Америка. В края на юли, той затвърди титлата си, като стана национален шампион за 2017 г. от Bulgarian IPSC Handgun Nationals в дивизия „Production“.

Най-добрият ни стрелец беше в България заедно с легендата на динамичната стрелба Рон Айвъри, чийто ученик е, и Брайн Нелсън – най-младият шампион по 3Gun. Тримата бяха тук по покана на Стефан Цанков от българската федерация и проведоха два обучителни  модула в Тренировъчния комплекс „360о“ в с. Войводиново, Пловдив. Единият беше специализиран за българските сили за сигурност, който включваше 68-ма бригада и инструктори от специалните служби, жандармерията, правосъдието, НСО и др. По време на втория курс бяха обучени състезатели по динамична стрелба, включително и националният ни отбор, който ще представи страната ни на Световното първенство във Франция.