Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева откри петия турнир по тенис на маса в памет на доц. Йото Дреновски. Състезанието се провежда в многофункционалната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“ с участието на най-добрите състезатели на страната ни. На официалната церемония присъстваха близките на доц. Дреновски, ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев, председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов, проф. Димитров, ръководител катедра „Футбол и тенис“ в НСА и десетки треньори, състезатели и приятели на тениса на маса.

„Дълги години не съм присъствала на откриване на тенис състезания и го приемам като мой пропуск – каза проф. Дашева. – Тенисът е хубав спорт, който може да се играе от всички - както от деца и от младежи, така и от състезатели, които гонят високи спортни постижения. Надявам се вашият пример да привлече много деца и тенисът да стане спорт за всички, да имате много последователи. А на тези, които днес ще бъдат първи им пожелавам да представят страната ни на международни състезания. Благодаря за поканата да присъствам тук, тъй като Национална спортна академия е и моят дом.“

В петото издание на турнира традиционно ще вземат участие 16-те най-успешни български състезатели в тениса на маса при мъжете и жените – национални състезатели, представящи България на европейски и световни първенства и републикански шампиони, сред които са и студентите на НСА.