С емоционално тържество в местността Игликина поляна бе отбелязана днес 84-ата годишнина на природен парк Витоша. Семплата церемония съвпадна с откриването на три нови спортни площадки за хора в неравностойно положение, като част от проекта „Витоша – достъпна за всички“.

Трите сета бяха изпробвани от известните наши параолимпийци Влади Гюров, Стела Енева и др., а на откриването присъстваха представители на всички организация, спомогнали за направата на спортните съоръжения. Пътят до поляната също е реновиран и рехабилитиран, оформени са и няколко паркоместа, така че хората със специални нужди да имат по-лесен и комфортен достъп до местата за спорт и физическа активност в планината.

Емоционално изпълнение на „Хубава си моя горо“ даде начало на церемонията, а от името на природен парк Витоша, директорът Снежана Петрова благодари на всички, които в последната година направиха така, че да бъде събрана сумата от 21 000 лева, с която бяха изградени съоръженията.

Краткото тържество завърши с разчупването на питка и отварянето на бутилка шампанско за годишнината на най-стария природен парк не само в България, но и на Балканския полуостров.