Антъни Джошуа е сочен за едно от страшилищата на ринга в наши дни. Наричан още машина за нокаути, в последния си мач обещаващият британец подчини не кой и да е, а самия Владимир Кличко, за да вземе световната титла в свръхтежката категория. Сега роденият на 15 октомври 1989 година състезател се готви за мача си с най-добрия български боксьор Кубрат Пулев. На 28 октомври в Кардиф Джошуа ще защитава поясите си от IBF, IBO и WBA.

Подобно на повечето боксьори и животът на Джошуа крие своите необикновени моменти. Прекарал етап от детството си в пансион в Нигерия, Джошуа откровено признава, че това е помогнало в развитието му, най-вече заради дисциплината, на която се е научил там и която му е нужна и днес в спорта. Британецът обаче изминава нелек път, докато се озове на боксовия ринг, а преди да се докосне до големите успехи, изкарва прехраната си като общ работник на строеж. Има своя миг на залитане към „тъмната страна“, но успява да се отърси навреме и да поеме към върха.

Още любопитни факти за Джошуа може да намерите в нашата галерия, където сме подбрали и някои от запомнящите се мигове на Джошуа на ринга.


Още новини за предстоящия мач между Пулев и Джошуа: 

Боксов сайт: Пулев може да постигне изненадата на века

Допинг ченгета посетиха Кобрата

Поредно признание за Антъни Джошуа

​Покер разсейва Джошуа от мислите за Пулев