Образите на легендарните шампиони Румяна Нейкова и Янко Русев ще грейнат в понеделник на Околовръстното шосе в София.

На 5-ти октомври (понеделник) от 10:30 часа на Околовръстен път и Симеоновско шосе в София ще бъде открит нов култов графит от поредицата "Алчни за спорт". На него ще бъдат изобразени най-добрият български гребец - Румяна Нейкова и безспорният хегемон в тежката атлетика - Янко Русев, в емблематични моменти от спортните им кариери. Гребкинята и щангистът ще открият творбата лично. Събитието се случва в навечерието на европейското първенство по гребане, ден след като състезателите ни заминаха за турнира в Полша.

Проектът представя многообразието от български шампиони в различни спортове. Той има за цел да напомни на всички за славните ни спортни моменти и да мотивира младите да практикуват спорта във всичките му форми.

Разкрасяването на естакадите на моста при Околовръстното е четвърта част от проект „Алчни за спорт“, като при предишните части бяха изрисувани образите на Стефка Костадинова и Йордан Йовчев при НДК, както и тези на Кубрат Пулев, Ивет Лалова, Евгения Раданова и Валентин Йорданов. Инициативата е по идея и реализация на организацията „Алчен за спорт“.