Оксфорд победи Кембридж в 163-то издание на традиционното състезание по гребане между отборите на двата водещи университета в страната.

През седмицата имаше опасения, че надпреварата ще бъде отменена заради откритите наскоро във водите останки от бомба от Втората световна война, но те бяха премахнати от военните. Отборът на Оксфорд беше категоричен фаворит за напдпреварата по река Темза, проведена за първи път през 1829-а година. Гребците на университета оправдаха очакванията и спечелиха с над една дължина.

При преполовяването на 6.8-километровата дистанция по-леката с цели 26 килограма лодка на Оксфорд водеше с разлика срещу отбора на Кембридж, който не успя да стопи пасива си, въпреки финалния щурм след Барнс Бридж. В крайна сметка Оксфорд спечели победата със 17 минути. "Свършихме си работата така, както бяхме планирали. Победата е особено специална, защото в отбора ми беше и моят брат", каза след състезанието Джеймс Куук, който гребеше заедно със своя брат Оливър.

Кембридж спечели по-рано през деня при жените с рекордно време от 18:34 минути, доминирайки още от старта. Това се случи след лоша грешка на Ребека Еселщайн от Оксфорд./БТА