Двукратният олимпийски шампион Армен Назарян представи фотоалбума си "Роден победител". Семплата церемония предизвика огромен интерес, като събра стотици легендарни спортисти и треньори, видни представители на арменската общност, шефове на спортни организация, приятели и роднини на великия борец и др. Непосредствено преди началото на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ тържествената зала на Асикс Арена се оказа тясна да побере всички желаещи да поздравят двукратния олимпийски шампион и да се сдобият с копие от изданието. 

По време на презентацията Армен Назарян бе отличен с възпоменателен медал за заслуги в спорта от ACES EUROPA. Призът за изключителни постижения бе връчен лично от италианеца Джан Франческо Лупатели, основател и президент на организацията, определяща европейските столици и градове на спорта, който отново е в Европейската столица на спорта за тази година - София. Подобни отличия бяха връчени и на авторите на изданието Владимир Памуков, Тодор Шабански и фотографа Бончук Андонов. Сред официалните гости и лично поздравили шампиона бяха още Хуго Алонсо, генерален секретар на ACES EUROPE, представители на водещи наши спортни организации и федерации, на издателство „Книгомания“ и др.. 

Армен Назарян благодари за топлите думи и заяви, че в книгата са събрани всичките тези години на труд, лишения, на радости и мъки покрай спорта. „Това издание и е за следващите покаления, за тези които идват за да продължат славния път на борбата,“ каза още Назарян, след което дълго време разписваше първите копия от книгата на извилите се на опашка стотици желаещи да получат автограф от великия шампион. 

С фотоалбума „Роден победител“ авторите Владимир Памуков, Тодор Шабански и Бончук Андонов представят на „стоп кадър“ впечатляващата история на един уникален спортист. Луксозното издание е събрало на 200 страници над 300 фотосвидетелства за един феномен в историята на световната борба. Повечето от тези снимки се публикуват за първи път и припомнят пътя на Назарян от „Родната скъпа Армения“ до „Преклонението на света пред таланта и силата“ на един велик шампион. Десетки графично визуализирани статистики показват илюстративно защо Назарян е изписал името си със златни букви в историята на световната борба. 

„Борец със запазена марка за класа и място на първия ред в Залата на славата в най-древния спорт. Армен Назарян! Той е нещо повече от популярно име, идол или величина за победи и рекорди. И за да го почувствате на 100 процента, ще трябва само да разлистите страниците на Фотоалбума „Роден победител“. Тези над 300 уникални снимки са едно пътешествие в славната кариера на „класика на класиците“ Армен Велики, както го наричат в световното борцово войнство,“ така е описан Назарян в обръщението на авторите към читателите на изданието. 

С фотоалбума издателство „Книгомания“ продължава поредицата на спортните журналисти Владимир Памуков и Тодор Шабански и на доайена в спортната фотография у нас Бончук Андонов, с които те  представят най-великите мигове и личности в историята на българския спорт. 

С изключително атрактивната цена от 20 лв. суперлуксозният фотоалбум „Роден победител“ е вече в книжарниците из цялата страна, можете да го намерите и в големите бензиностанции, както и да го закупите онлайн на: https://knigomania.bg/armen-nazarjan-roden-pobeditel-todor-shabanski-vladimir-pamukov-bonchuk-andonov-knigomanija.html