В Национална спортна академия „Васил Левски”, в закритата лекоатлетическа зала, се проведе детски спортен празник “Движи се, забавлявай се!”. Празникът бе организиран, за да бъде отбелязан международният ден на доброволчеството именно с доброволческа дейност.

В събитието се включиха 200 деца и бе проведено с помощта на над 50 доброволци. С комбинация от лека атлетика – по програмата „Детска атлетика”, детски голф и мини тенис, децата имаха възможност да опитат какво е да спортуваш, забавляваха се и получиха награди от спонсорите.

Организаторите от "Асоциация за развитие на българския спорт" се надяват тази инициатива да повиши интереса на подрастващите към спорта и физическата активност и да им даде мотивация да бъдат активни в ежедневието си. 

Международният ден на доброволчеството се чества за първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

"Асоциация за развитие на българския спорт" работи целенасочено за развитието на доброволчеството в спорта с цел регламентирането му у създаване на повече възможности за изграждане на знания и умения чрез доброволчество в спорта и благодари на всички доброволци, които подкрепят кампаниите и инициативите на организацията.