Гергана Гунчева е новото лице на Нова телевизия. Тя ще е водеща на спортните новини, а чудесната новина бе разкрита от Гала в предаването „На кафе". 

„Приеха ме топло в Нова телевизия. Голяма част от екипа са млади хора и бързо се стиковахме", признава Гунчева.

„Станах спортен журналист с предистория. Отраснала съм в залите и съм се занимавала със спорт. От малка си мечтая да работя в телевизия", споделя тя.   

„Съвсем случайно се явих на конкурса „Мис България". Първо започнах да работя като модел, а после от агенцията ми ми предложиха да участвам в състезанието за красота", казва Гунчева.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@borislavsapundzhiev Благодаря ти, Боби! Страхотна емоция! ❤️

Публикация, споделена от Gergana Guncheva (@gguncheva) на

На въпрос какви са отношенията й със съпруга й - спортният журналист Петър Бакърджиев, тя отвърна:

„Вкъщи много често спорим за спорт, но и много често обсъждаме такива теми. Всеки си има разбирания и си ги защитава. Уважавам много неговото мнение, защото той е професионалист". "Умея да си признавам, като греша", завърши тя.      

Гергана Гунчева е родена на 26 февруари 1987 година в София. Баща ѝ Стоян Гунчев е бивш национален състезател по волейбол, а майка ѝ – бивша състезателка по художествена гимнастика. Гергана учи в Националната гимназия по полиграфия и фотография. Сред предишните ѝ призове са Лице на Българския моден канал и „Мис Пантен перфект“. Тя е и един от най-атрактивните модели на агенция „Визаж модел груп“. На конкурса за Мис България 2004 се налага сред 36 кандидатки. Съпруга на спортния журналист Петър Бакърджиев, от когото има дете, Самуил.