Емил Нейков вчера спечели европейската титла на скиф при младежите до 23 година на шампионата Крушвице (Полша). 

По-рано през годината синът на Румяна Нейкова и Свилен Нейков спечели и световната титла за младежи в Рачице (Чехия) в същата дисциплина. Ето какво каза световният и европейски шампион по гребане Емил Нейков при пристигането си днес на летище “София”.

“От тук нататък все повече ще осъзнаваме какво сме направили. Свършехме си нашата работа! Извоювахме златните медали! Сега да им се порадваме. Да направим изводите за тази година и догодина да сме още по-добри”, заяви европейскияt шампион на скиф за младежи от Крушвице (Полша)”, заяви Емил Нейков. 

“За нас това бе голяма отговорност. Много състезатели, които преди гребаха в двойки и четворки скул, бяха решили да се пробват на скиф. С този златен медал доказах, че тази година съм най-добрият. С европейската титла, затвърдих световната. Водихме дълга подготовка още от 2015 година. През 2019 година влязох на финал на световно първенство за юноши, но не стигнах до медалите. Това постоянство, което имахме през годините ми помогна”, добави Емил Нейков.

“Сега ни предстои малко почивка, а след това ще решим с кои състезание ще продължим. Целта ни е спечелване на олимпийска квота и участие на Игрите в Париж 2024”, допълни Емил Нейков.