Четирикратният олимпийски шампион Мо Фара се изказа уклончиво за бъдещата си кариера, след като бе победен от неизвестен състезател на бягане на 10 000 метра в Лондон в понеделник.

25-годишният Ели Крос победи идола си с 4 секунди, като Фара завърши с време от 28,44 минути, което е с минута повече от най-доброто му време на тази дистанция.

39-годишният Мо Фара не успя да се класира за Олимпийските игра в Токио заради контузия на крака. Той не уточни дали ще участва на Световното първенство по лека атлетика в Юджийн (САЩ) през юли.

„Днес беше труден ден. Елис тича много добре и си заслужи успеха. Но човек трябва да знае къде е, а аз не знам точно в момента. Трябва да оценявам състезание по състезание и да видя как ще реагира тялото ми. В крайна сметка не се подмладявам“, коментира Мо Фара.

„Правя добри тренировки, но минаха цели 9 месеца от последното ми състезание. Обичам спорта и това, което правя. Имах дълга кариера, но вече има и много млади, които пробиват, и е приятно да се гледат“, добави олимпийският шампион на 5000 и 10 000 метра от Игрите в Лондон през 2012-а и в Рио де Жанейро 4 години по-късно.