Кариерата на мажоретките в американския футбол често не приключва на зеления килим.

Както вече ви показахме, красавиците не разчитат на танците, за да се изхранват. Те не са особено скъпоплатени и съчетават кариерите си с професия "мажоретка".

В редки случаи обаче, някои от хубавиците край футболното игрище се издигат и до звездния небосклон на Холивуд.

Вероятно най-известната мажоретка, превърнала се в звезда, е актрисата Тери Хатчър. "Отчаяната съпруга" от сериала стартира като мажоретка на Сан Франциско 49ърс, но това вече отдавна е зад гърба й, като тя е сред най-успешните актриси в популярни американски сериали.

Стейси Киблър е някогашна мажоретка на Балтимор Рейвънс, след това една от най-известните диви на кеча, а се опита да замени и кеч манията с кариера в киното, не чак толкова успешна обаче. Сред най-големите й "постижения" си остава връзката с Джордж Клууни.

Тифани Фалън бе основна част от състава на Атланта Фалкънс. След това кариерата й потръгна главоломно и синеоката хубавица се превърна в едно от най-известните зайчета на Плейбой в САЩ, и стана Плеймейтка на годината през 2005-та.

Лиса Гереро е бивша мажоретка на Рамс, вече ситуирани в Лос Анджелис. Тя е в класацията на 100-те най-влиятелни испаноговорящи в САЩ, и след като придоби първо своята популярност като модел в FHM и Плейбой, си проби успешно път и като тв водеща и актриса.

Мелиса Райкрофт дълго време бе мажоретка на Далас Каубойс, но след това се появи успешно на малкия екран, в различни тв шоута, първо като участничка в риалити формати, а след това и като тяхна водеща.

Сара Шахи е нашата лична любимка в тази своеобразна класация. Миньончето е част от мажоретния състав на Далас Хаубойс от 1999 до 2000-та година. След това пробива в киното и оттогава властва на малкия екран в сериали като излъчваните и на български "Почти законно" и "Ел Връзки".