Най-сексапилната атлетка на планетата Алиса Шмид направи шокиращо признание в социалната мрежа "Тик-Ток", в която има 2 милиона последователи, докато в "Инстаграм" те са цели 4,7 милиона. 24-годишната германка, която бе обявена за най-красива спортистка в света през 2017 година, сподели, че не е никак лесно да изкарва прехраната си само със спорт, тъй като получава само по 700 евро, ако я повикат в националния отбор да представя родината си на 4 по 400 метра. Тя беше част от женската и смесената немска щафета на световното в Будапеща.

ОЩЕ СНИМКИ НА ПЕРФЕКТНОТО ТЯЛО НА АЛИСА ВИЖТЕ ТУК!

„Такъв е случаят с повечето ми германски колеги. Ако ни повикат в националния отбор, получаваме 700 евро от Sporthilfe (б.р. най-важната частна инициатива за спортно финансиране в Германия“, обясни Алиса, която покрива разноските за част от състезанията си със своите рекламни договори и с изявите си в "Инстаграм".

Според английската преса Шмид, която е лице на „Пума“ и Boss, припечелва по 570 000 евро годишно в социалните мрежи, тъй като от всеки платен пост взима 5000 евро.

„Благодарна съм, че правя пари от социалните медии и мога да си спестя друга работа на непълен работен ден. Разходите за пътуване и хотел невинаги се покриват, така че аз си помагам“, уточни 175-сантиметровата блондинка, която се е хванала да изучава управление на медиите и комуникациите, за да навлезе с по-голяма осведоменост в света на социалните медии.