Световната шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Катрин Велкова показа нагледно как децата са повлияни от грациозния спорт след успехите на "златните момичета“ от най-успешния ансамбъл на България.

Залата на стадион "Локомотив“ в "Надежда“ бе претъпкана, трибуните се оказаха тесни за дошлите зрители, а над 300 гимнастички се изявяваха пред тях в истински празничен маратон, продължил над 8 часа.

Веднага след края на кариерата си Катрин Велкова основа СКХГ Локомотив (София), а за втора поредна година председателят и треньор в клуба организира детски турнир "Коледна магия“. Празничната надпревара в края на 2016 г. предизвика фурор и създаде прекрасни емоции на малките гимнастички, на които буквално не им се излизаше от залата. Взеха участие 15 клуба от страната и 2 от чужбина с деца от 4 до 18 години.

"Беше страхотно. Благодаря на ръководителките на всички клубове, които се включиха в турнира, за да направим повече деца щастливи. Чувството да гледаш ентусиазма на най-малките кукли е невероятно. Личеше си и по техните усмивки, и по щастливите лица на родителите им. А аз съм безкрайно щастлива, че постиженията на нашия ансамбъл и работата на Българската федерация по художествена гимнастика дават и този резултат, равностоен на златен медал - толкова много дечица да заобичат художествената гимнастика и да искат да станат и те "златни момичета". Когато учредихме клуба, на първата тренировка в Локомотив (София) имах 8 момичета. Сега са 80, а има интерес от още толкова много", разказа Катрин Велкова.

Турнирът "Коледна магия" завърши с влизането в залата на Дядо Коледа, който имаше подаръци за всички над 300 деца.