Младите български олимпийци получиха ново признание за отличното си  представяне на игрите в Буенос Айрес.

Медалистите и техните треньори бяха наградени днес от спонсора на българския олимпийски комитет Fibank за големите успехи в Аржентина. 

"Това бе най-успешната в историята младежка олимпиада за България. Спечелихме 10 медала, имаме шампиони и дори двойни златни медалисти и можем да поздравим спортистите и техните треньори за големия успех. Ние подкрепяме нашите олимпийски отбори от дълги години и ще продължим да помагаме на младите български таланти както в професионалния, така в  аматьорския спорт", заяви генералният директор на банката Неделчо Неделчев на стилната церемония при връчването на наградите.

Единствените ни двойни шампиони – двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров и техният треньор Гергана Денева бяха отличени с кюлче от инвестиционно злато (5 г) – "Година на кучето". Останалите медалисти и наставниците им получиха изключително ценна инвестиционна монета "Година на кучето", една от серията издавани от Новозеландският монетен двор по лунният календар.

От името на младите български олимпийци и техните треньори вицепрезидентът на БОК Йорданка Благоева връчи на Неделчо Неделчев специален подарък. Националната табелка на България за делегацията ни в Буенос Айрес с подписите на нашите млади олимпийци бе предадена на банката като благодарност за помощта, оказана на БОК през годините. 

"Благодаря на младите български състезатели, че ни поднесоха подобна радост, благодаря и на техните треньори, защото както е известно – много глина има по света, но само под ръцете на добрите майсторите от нея се получава шедьовър. Нека приемем огромния успех на нашите представители в Буенос Айрес като част от силното желание на младите българи да докажат, че и ние можем в близко бъдеще да сме домакини на младежки олимпийски игри", каза в приветствието си Йорданка Благоева.