Министърът на младежта и спорта Радостин Василев се срещна с медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести, което се проведе в Тирана, Албания. Тимът, воден от наставника Иван Иванов, завоюва 8 отличия в двубоите и общо 23 медала в отделните движения, като завърши на първо място в отборното класиране.

Министър Василев поздрави шампионите Ангел Русев, Иван Димов, Валентин Генчев, Дейвид Фишеров и Христо Христов, както и бронзовия медалист Габриел Маринов. Той пожела на българските състезатели да стигнат и до олимпийските титли на Летните олимпийски игри в Париж 2024. Василев заяви, че те имат огромен потенциал и са доказали това по време на шампионата в Албания. Спортният министър връчи почетни плакети на ММС на призьорите, старши-треньора Иван Иванов и личните наставници на състезателите Никола Колев, Радослав Атанасов и Живко Николов.

Иванов обяви, че е изключително доволен от представянето на своя отбор. Треньорът посочи, че отлично са се представили и Карлос Насар и Божидар Андреев, които не успяха да присъстват на срещата с Радостин Василев поради неотложни лични ангажименти.

Щангистите от националния отбор благодариха на министъра на младежта и спорта за подкрепата и обещаха да продължат да носят отличия за България.