Фехтовален клуб Младост откри официално обновената зала в квартал Гео Милев с международен турнир по фехтовка. Състезанието се проведе от 7 до 9 май в София и събра повече от 220 състезатели на различни клубове от България, Румъния и Гърция. Фехтовачите се съревноваваха в три възрастови групи за момичета и момчета – до 10, 12 и 14 години на три оръжия – сабя, рапира и шпага. Сред най-успешните родни състезатели при най-големите се отличи Никола Господинов от Клуб Младост, който грабна титлата при момчета до 14 години на сабя в оспорвана конкуренция от над 30 състезатели. Никола има множество отличия в различни турнири в страната и чужбина.

Официален гост на състезанието бе Николай Матеев, вицепрезидент на европейската конфедерация по фехтовка, който връчи и част от наградите на победителите. Доказани имена като Тибериу Долничиану, вицеолимпийски шампион от Румъния и настоящ треньор на клуб Динамо, Букурещ, също присъстваха на турнира.

Само за няколко месеца спортната зала към Институт за чуждестранни студенти (ИЧС) бе тотално преобразена в Спортен комплекс Младост. В условия на глобалната Ковид криза СКФ Младост инвестира в обновяване на съоражението и в създаване на най-модерната зала по фехтовка в страната и същервеменно в място за развитие на различни спортове за деца и младежи. Базата разполага с над 800 кв.м. площ и освен отлични условия за тренировки по фехтовка, предлага и възможности за провеждане на състезания по различни спортове като волейбол, баскетбол, хандбал и други.  

В новия спортен комплекс на СКФ Младост в кв. Гео Милев (ул. „101-ва, срещу SkyCity Mall) за осигуряването на най-високо ниво на обучение по фехтовка работят едни от най-висококвалифицираните специалисти в страната. Залата е оборудвана професионално, а за нуждите на различните възрастови групи прецизно се изготвят специални спортно-тренировъчни програми.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.