Грациите от националния отбор на България по художествена гимнастика (индивидуално и ансамбъл) посетиха една от големите атракции в град Мураяма (Япония) – Градината на розите, където са засадени 750 вида от цял свят, съобщават от федерацията.  

Момичетата на Весела Димитрова и Бранимира Маркова очакваха с нетърпение тази визита, тъй като бяха пленени от мястото при предходния си лагер в Страната на изгряващото слънце.  

Преди да се потопят в красотата и благоуханието на най-нежните цветя, гимнастичките ни бяха на изискан обяд, организиран от местния Ротари клуб, пишат още от Федерацията.

От името на българския екип капитанът на ансамбъла Симона Дянкова благодари на Ротари клуб за гостоприемството и страхотните подаръци.

След това момичетата се отправиха към парка, като всяка една посади българска роза, специално донесена от нашата страна. Много местни медии отразиха разходката на грациите и взеха интервюта.  

Същевременно домакините отново изненадаха българския екип с интересна почерпка - сладолед и захарен памук, направени от рози.