Малко не достигна на ансамбъла на България по художествена гимнастика, за да спечели медал във финала на пет обръча на Световната купа от сериите „Чалъндж“ в Казан. Нашата петорка остана четвърта с оценка 17.950. Същият резултат имаха и италианките, но те останаха пети заради по-слаба оценка на изпълнение. Българките получиха 8.55 на този компонент, докато съдиите поставиха на домакините на предстоящото Световно 8.45.

Момичетата на Весела Димитрова, които бяха в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Лаура Траатс, бяха със стартов номер 1. Те изиграха композицията си по чудесен и много завладяващ начин и бяха топло приветствани от феновете в залата.

Златният медал взе ансамбълът на домакините. Грациите на Русия получиха най-висок резултат – 18.700 и еднолично застанаха на върха. Със среброто се окичиха гимнастичките на Беларус – 18.000. Японките останаха трети със същия резултат (18.000), заради по-слаба оценка на изпълнение.

Световната купа в Казан е последното официално състезание преди Световното първенство в Пезаро. Шампионатът ще се проведе от 29 август на до 3 септември. 


Владинова седма във финала на обръч

Шесто и седмо място за Владинова и Тасева на топка