Джак Лисовски се класира за полуфиналите на престижния турнир Мастърс, който се провежда в „Алекзандра Палас“ в Лондон. „Джакпотът“ удари Хосеин Вафаеи с 6-4 фрейма и ще бъде съперник на Марк Уилямс в спор за място на финала.

Лисовски, който все още няма ранкинг титла в кариерата и победи на старта Джон Хигинс, започна уверено срещата и поведе с 2-0 след две чудесни серии от 96 и 76 точки. Опонентът му обаче, който се превърна в първия иранец на Мастърс и спечели дебюта си срещу Марк Селби, не се притесни и обърна изцяло развоя на събитията.

Вафаеи дръпна с 3-2, като направи брейкове от 68 и 143 – поредицата от 143 изравни и най-високия брейк до момента на турнира, дело на Уилямс. 67 на Лисовски направиха резултата равен, преди „Джакпотът" отново да се покаже с едни гърди напред. Последваха точно 60 на сметката на Вафаеи, но това се оказа и всичко за него в мача. Лисовски спечели фрагментарната девета партия с 65-44, преди да сложи точка на спора след брейк от 74 точки.

Така той достигна първия си полуфинал в надпреварата, където ще играе с двукратния шампион Уилямс, надиграл Рони О‘Съливан с 6-5. 1/2-финалът им е насрочен за събота от 15:00 часа българско време, а вечерният сблъсък от последните четири ще бъде определен от мачовете Бари Хоукинс – Джъд Тръмп и Шон Мърфи – Стюарт Бингам.