Две престижни спортни събития за купата на СОК „Камчия“ предстоят на 31-и март и 1-и април в модерната спортна зала на комплекса. Това са III Международен турнир по художествена гимнастика и I Международен турнир по паркур.

Два дни красотата и грацията на гимнастичките ще си партнират с бързината и силата на момчетата, които преодоляват препятствия и гравитация.

Официалното откриване на турнирите ще е 31 март 2017 г. (петък) от 14.00 ч. в Спортен комплекс „Камчия“, а състезателните дни и в двете дисциплини ще бъдат с вход свободен за гости и посетители.

За трета поредна година „Камчия“ събира повече от 200 гимнастички на възраст от 4 до 19 години.

Главен съдия на турнира ще е дългогодишният международен съдия Нина Алексиева, която бе удостоена с почетна диплома за заслуги като съдия по художествена гимнастика от Изпълнителния комитет на Международната федерация по гимнастика с решение от 15 август 2016 г. от Рио де Жанейро. Главен секретар по традиция е Ели Докузанова. Очаква се в „Камчия“ като треньори да пристигнат и две от златните български момичета – Любомира Казанова и Християна Тодорова.

По време на турнира ще бъдат раздадени 50 комплекта медали, а Купата на СОК „Камчия“ ще отиде при най-добре представилия се отбор. Победител на миналите издания на турнира е тимът на Спортен клуб Левски Илиана.

С изключителен интерес се очаква и I Международен турнир по паркур за Купата на СОК „Камчия“. В него ще се включат над 50 състезатели, които ще се състезават в две категории – до 17 години и над 17 години в дисциплините бързина и атрактивност. Награда ще получи и най-възрастният участник.

Организатори на атрактивното спортно събитие са СОК „Камчия“,  Фрийрън България, в партньорство в Българската федерация по гимнастика, Гимнастически клуб Левски Спартак – 08, Спорт Еволюшън и Титан Фитнес.

Веднага след откриването на турнирите за Купата на СОК „Камчия“ двукратния световен шампион по фрийрън и паркур Делян Димитров ще направи опит за поставяне на нов световен рекорд на Гинес с изпълнение за време на фигурата „самолет на земя“.

Специални помощници в организацията на турнира ще са децата от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в „Камчия“.