Министърът на младежта и спорта Красен Кралев направи инспекция на реновираната зала „Раковски“, в която националният отбор по художествена гимнастика води централизирана подготовка. Ремонтът възлиза на обща стойност 250 000 лева.

Красен Кралев, придружен от изпълнителния директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов, обиколи ремонтираната зала, за да се запознае с извършените ремонтни дейности.

Строително-монтажните работи включват монтаж на нова дървена подова настилка, възстановяване на гипсокартон след течове и изолация на тръби, цялостно пребоядисване, монтаж на осветление и дървени врати. Предстои освежаване на коридорите и стаите за настаняване на спортистите и изграждане на възстановителен център.

Министър Кралев и Пламен Манолов обиколиха обекта и обсъдиха възможни идеи за бъдещи разширения на залата по художествена гимнастика.

По време на посещението на министъра момичетата от националния ансамбъл демонстрираха пред него новата си композиция с топки, която подготвят за предстоящия сезон. В залата тренировка провеждаха и гимнастичките от националния отбор – индивидуално.