Красен Кралев даде начало на голям спортен празник с участието на спортисти, деца, ученици и всички желаещи да се включат по повод 17 май – Ден на българския спорт, предаде репортер на БГНЕС.

От специално изградена сцена на централната алея в Западния парк Кралев, заедно с Илиана Раева, Наско Сираков, Евгени Иванов, Тодор Янчев и Павел Иванов откриха спортният празник. За всички желаещи бяха организирани турнири по минифутбол, волейбол, баскетбол, бадминтон, лекоатлетически крос и демонстрации по бойни изкуства. За победителите бяха приготвени купи и медали от ММС.

Бившият волейболист Евгени Иванов и неговият екип ще демонстрираха лечебна физкултура и изправителна гимнастика с цел превенция и преодоляване на гръбначните изкривявания при подрастващите. В специална шатра ММС и Националният младежки форум представиха младежките политики на България.

Събитието се реализира с подкрепата на Столична община и Фондация "Деца на България". 17 май е обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта с решение на Министерския съвет от 4 август 2006 година. Това е признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели в областта на спорта, прославяли името на България.

Тази дата е избрана, защото на 17 май 1894 година в София пристигат първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария, които полагат основите на организираното спортно движени в страната ни след Освобождението. /БГНЕС