Ригоберто Уран спечели 17-ия етап от колоездачната обиколка на Испания. 35-годишният колумбиец измина 162 километра от Арасено до Монастерио де Тентудия за 3:42:28 часа и записа първа етапна победа в кариерата си в престижното състезание.

Французинът Куентин Паше финишира втори и има времето на победителя, а трети се нареди Хесус Ерада. Испанецът завърши на две секунди след Ригоберто Уран, който демонстрира отличен финален спринт.

Само километър преди края на етапа по всичко изглеждаше, че Ерада ще може да вземе победата, но колумбийският колоездач го изпревари решително на около 200 метра преди финалната линия. Това е първи успех за Уран в най-престижните състезания от 2017 година. Тогава той триумфира в деветия етап на Тур дьо Франс. 

Ремко Евенепул запази преднината си на върха в генералното класиране. Белгиецът остана на 14-та позиция в днешния етап, но продължава да води с общо време 65:14:05 часа. Испанецът Енрик Мас е втори до момента и изостава на 2:01 минути след водача. На трето място е Хуан Аюсо. Испанският състезател е на 4:51 минути след минути зад Ремко Евенепул.

В четвъртък ще се проведе 18-ият етап от Вуелтата - 192 километра между Трухийо и Алто де Пиорнал.