Златният ансамбъл на България по художествена гимнастика взриви „Арена Армеец“ в столицата с първото си изиграване в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика и поведе в многобоя.

Великолепните пет на Весела Димитрова поставиха композицията си на пет обръча по фантастичен начин, като накараха феновете в залата да настръхнат с изпълнението на всеки следващ елемент.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Лаура Траатс закономерно получиха оценка 20.600 от съдиите, като 12.400 арбитрите дадоха за трудност.

Припомняме, че Ели Бинева получи лека травма по време на тренировката в четвъртък, но днес нямаше и помен от неприятния миг. Единствено пристягащата лента на глезена ѝ навеждаше за случилото се.  

Така защитаващите титлата си в многобоя в София от 2017 година българки оглавиха класирането, а втори е тимът на Русия с 19.700. Тройката допълва Япония с 19.500. Беларус заема четвъртото място засега след 19.200.

Друг от основните ни конкуренти в лицето на Италия е пети с 18.850. „Пеперудите“ допуснаха редица неточности при поставянето на съчетанието си, което им коства по-задно класиране. Те оставиха зад себе си украиките с 18.700.

В събота квалификациите продължават с изиграванията на смесеното съчетание на три топки и две въжета. В неделя са финалите на отделните уреди.

Калейн трета, Тасева пета, две рускини начело в многобоя